REYNVAAN FAMILY VINEYARDS

REYNVAAN FAMILY VINEYARDS

WALLA WALLA, WASHINGTON

The family made a decision to build the new vineyard maintenance building and asked Boxwood if we could adapt the building to be used as a temporary winery for a few years.   The building, planned with two workshops, one for tractor storage and maintenance and the other to store picking equipment, could work perfectly as a temporary winery.  It was designed with high ceilings, two large rooms and three large pairs of sliding barn doors.  By adding insulation, a glycol chiller sized to be relocated to the future winery, insulated overhead glass garage doors inside the barn doors, and some Solatubes, we could create a well-insulated and naturally daylit winery.  The building was well sited in the location of a former shed that had long since collapsed.  It is partially protected from the harsh south sun by a stand of Locust trees and two of the large doors open to the north in the shadow of the ever-present southwest wind.  The sloping site allows the structure to be pushed into the hillside, resulting in earth cooled walls for nearly half the building.  The completed building measures 36’ x 96’, is aligned with its long dimension in the east/west direction, and is divided roughly in half with a full height wall and a large overhead door.  A small storage room, mixing station, toilet, mechanical, and electrical spaces are in each of the four corners of the building.  The architecture is traditional agrarian style with white board and batten siding and a galvanized metal roof.  With the barn doors closed it looks as if it could have been in this location for generations.

Reynvaan1_1920x1080x60.jpg
Reynvaan2_1920x1080x60.jpg
Reynvaan3_1920x1080x60.jpg
Reynvaan4_1920x1080x60.jpg
Reynvaan5_1920x1080x60.jpg
Reynvaan7_1920x1080x60.jpg