BOXWOOD: CLIENTS + PROJECTS: HIGHTOWER CELLARS
 
.profileclients + projectson the boardscompletedboxwood eventspeoplesustainable design
informationsitemapcontactplay movieup one level  
WINERY DESIGN
AUGUST CELLARS
CARLTON WINEMAKERS' STUDIO
COL SOLARE WINERY
COL SOLARE WINERY INTERIORS
DUNDEE WINERY
ERITAGE VINEYARDS
HEDGES ALTURA VINEYARD
HIGHTOWER CELLARS
LAZY RIVER VINEYARD ENTRY
NICHOLAS COLE CELLARS TASTING ROOM
NICHOLAS COLE CELLARS WINERY
NORTHWEST WINE ACADEMY
REININGER WINERY TASTING ROOM
SOUTHWEST WINE CENTER
STILLWATER CREEK
TOWER WINERY
WATERS WINERY
WINERY RETAIL SPACE
 
HIGHTOWER CELLARS, RED MOUNTAIN, WASHINGTON  

In Boxwood's design for the Hightower Cellars renovation and expansion a solar screen made from fiber-reinforced cement-boards is applied to the existing structure’s exterior walls to shade the metal siding and naturally ventilate the heat away.  Rigid insulation and a new roof with a broader overhang hang further increase the building's thermal envelope.  The new tasting room and barrel storage built of Durisol block to help keep interior temperatures stable while skylights bring natural light into the work areas.  A unique fence made of reclaimed oak barrel staves woven together lines the property to create privacy without taking away from the beauty of the vineyard.