PETERS

PETERS

MASON CITY, IOWA

David and Cindy Peters asked us to design a home that took advantage of the territorial view of their lot.   The solution was to raise the living, dining kitchen, family room and two decks to the second floor and place the three bedrooms and baths on the ground floor looking away from the street into a landscaped back yard and greenbelt.  A strong entry opens directly into a foyer and an open stairwell flooded with light from above and a mahogany relief detail on the wall reaches to the second floor.  A mahogany box contains the kitchen and a second mahogany relief detail ties the fireplace to the window trim.  Simple mahogany grills are placed in the windows and a picture rail creates a strong horizontal line separating the darker painted lower portion of the wall from the white area above the window and door heads. 

Peters3_1920x1080x60.jpg
Peters2_1920x1080x60.jpg
Peters4_1920x1080x60.jpg
Peters5_1920x1080x60.jpg
Peters6_1920x1080x60.jpg