ALLEN DENTAL

ALLEN DENTAL

NORTHGATE, SEATTLE, WASHINGTON

Commercial Builders Association – Merit Award

Boxwood’s innovative design for this facility remodel called for the removal of all materials from the existing structure except the rear bearing wall, columns, beams, and trusses.  The exterior walls were reconfigured to add richness and depth to the building; wood siding was replaced with concrete and slate to provide a sense of permanence and stability.  In addition, natural cedar, aluminum, and etched glass details enhance the updated design.  Extensive glazing and skylights were provided to allow natural lighting within the interior spaces, while the lobby windows have a special sandblasted pattern to screen the parking lot from view.  Materials used on the building’s exterior are repeated throughout the interior to create a non-clinical, comfortable atmosphere for patients and staff.  The project includes five operatories, a complete lab, a private dentist’s office, and a staff lounge. 

AllenDental1.jpg
AllenDental2.jpg
AllenDental4.jpg
AllenDental5.jpg
AllenDental6.jpg