OXBOW FARMS PRODUCE BARN

OXBOW FARMS PRODUCE BARN

CARNATION, WA

Boxwood’s design for this structure, the first of two working barns for this organic farm, situates it to overlook a 100 acre nature preserve, the Snoqualmie River, and the Cascades beyond. Designed to meet the client’s desire for a traditional barn form, the barn incorporates CMU with stone-veneer spaces for cold storage, slatted walls for ventilation, extensive overhangs for vegetable processing areas, an organic farming education and interpretive area, and a small apartment for the farmer.

Boxwood's sustainable design principles are key components to the agrarian facilities we design for wineries, organic farms, and agricultural master plans. Buildings that will be used to collect, store, and prepare produce and crops should reflect the values of those who grow the food and work the land. Plenty of fresh air and access to daylight with easy to open overhead doors, and responsible use of construction materials to minimize off-gasing from harmful products are just some of the ideas we apply to agrarian facilities we design.

BARNS AT ÉRITAGE

BARNS AT ÉRITAGE

WALLA WALLA, WA

Boxwood designed a vineyard and produce barn for Eritage Walla Walla.    The vineyard barn houses tractors and implements, workshops and storage areas.  The produce barn was designed as an organic herb, fruit and vegetable processing and cold storage facility for the gardens to be planted there.  Produce would be sold to individuals and restaurants.  The second level had a large meeting room.   One of the features of the barns were the picking bin storage walls that visually divide the spaces and separate public from non-public areas.

VINEYARD BARN AT BLUE GROUSE

VINEYARD BARN AT BLUE GROUSE

COWICHAN STATION, BRITISH COLUMBIA

The new vineyard barn for Blue Grouse Estate Winery and Vineyard will be a multipurpose structure that will house space for two tractors and implements, the vineyard truck, workshops, vineyard supply storage for posts, fencing, netting and irrigation components and a breakroom/lunch room and toilet for vineyard staff.  A fueling station and fertilizer filling station have also been designed into the facility.  At the south end of the barn space is planned for chickens and sheep that will work in the vineyard and a large compost area is nearby.

GILBERT FRUIT

GILBERT FRUIT

YAKIMA, WASHINGTON

As part of a larger master plan, Boxwood designed the expansion of company offices by linking two existing office buildings together and adapting a former cold storage building turned machine shop into new office space.  The concrete block machine shop building will be partially covered in perforated corrugated steel panels that are allowed to rust to be more sympathetic to the brick facades of the other two buildings.  The cut outs in the steel panels are “tipped up” to provide sun shading for windows and doors.  Roof mounted solar panels tied to a solar battery will help offset energy usage for all three buildings.  This project will be done in phases with the first phase scheduled for completion in 2016.

GILBERT LINK

GILBERT LINK