AVENNIA TASTING ROOM

AVENNIA TASTING ROOM

WOODINVILLE, WASHINGTON

When designing the brand and package for Avennia, we used the overlapping grape vine watercolor and logo to create labels that speak to the high art in each bottle.  The tasting room is an extension of that move with individual bottles displayed and lit like pieces of sculpture in a gallery, a low dark oak tasting bar angled to promote conversations, a special area for club member tastings and the overall feeling of upscale quality.

This was a tenant improvement.  The space came with the clear sealed glulam beams and car decking but the balance of the space was bare studs and concrete.   We chose to polish and seal the concrete floor and have gypsum wall board as the primary material to offset costs of the tectum acoustical wall panels, high end tasting bar and subway tile in the toilet room.  The retail display wall has bins for each wine in both 750ml and 1.5L sizes held off the floor in maple plywood boxes with exposed sanded edges.  The boxes are topped with a PSL structural beam turned on its side, sanded and varnished.  Individual display bottles are suspended in front of tectum wall panels with a section of 2” blackened steel pipe and nylon tipped set screws. 

Lighting was another important feature.  We used a combination of low voltage cable lights, pendants and recessed cans to cast shadows, enhance textures and provide warmth to the space.  A section of cable lights highlight a blackened steel AVENNIA logo that hovers just in front of an image of the water colored vines.  The vines have been custom printed on tectum and the overall texture of the wall is both elegant and dramatic.   

Avennia_1_1920x1080@60.jpg
Avennia_2_1920x1080@60.jpg
AvenniaWeb1920x1080.jpg
Avennia_5_1920x1080@60.jpg
Avennia_4_1920x1080@60.jpg