AUGUST CELLARS

AUGUST CELLARS

NEWBERG, OREGON

This wine facility makes use of a steeply sloping site with a dramatic, multi-level structure of four levels representing the winemaking process: a raised crush balcony, a lower fermentation level, a blending level and a barrel and bottling level.  Barrels are stored in subterranean vaults, while the tasting room is day-lit.  Translucent panels covering the work areas reduce the need for artificial lighting. Seventy percent of the rainwater is drained off the lower roof through a scupper into a detention pond, and used on the site.  Other sustainable features include concrete with high levels of fly-ash, certified cedar, and corrugated metal siding

03-august-cellars-1920x1080-at-60.jpg
02-august-cellars-1920x1080-at-60.jpg
01-august-cellars-1920x1080-at-60.jpg
13-august-cellars-1920x1080-at-60.jpg
16-august-cellars-1920x1080-at-60.jpg
17-august-cellars-1920x1080-at-60.jpg
15august-cellars-1920x1080-at-60.jpg
08-august-cellars-1920x1080-at-60.jpg
12-august-cellars-1920x1080-at-60.jpg
06-august-cellars-1920x1080-at-60.jpg
07-august-cellars-1920x1080-at-60.jpg
05-august-cellars-1920x1080-at-60.jpg
09-august-cellars-1920x1080-at-60.jpg
10-august-cellars-1920x1080-at-60.jpg
11-august-cellars-1920x1080-at-60.jpg
14-august-cellars-1920x1080-at-60.jpg